Nieuws en verhalen
Blog

Sleutelvrouwen durven vragen

donderdag, 11 mei 2017

Sleutelvrouwen durven te vragen

Organiseer een bijeenkomst met een aantal sleutelvrouwen en het wordt niet alleen een vrolijke maar ook en leerrijke ontmoeting.

Dat geldt zeker voor de bijeenkomst bij Stichting Aminah, waar circa 20 vrouwen bijeen kwamen om op een bijzondere manier van elkaar te leren.

 Sleutelvrouwen hebben veelal een eigen netwerk rondom een bepaald onderwerp of thema. Daarom is het zinvol  om met enige regelmaat bij elkaar te komen om ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Goed geformuleerde vragen...

Er zijn veel wegen die naar Rome leiden, maar lang niet alle wegen zijn bekend en/of handig om te nemen. Je kunt een helder geformuleerde vraag vanuit diverse gezichtspunten benaderen. Dat levert diverse mogelijke oplossingen en veelzijdige tips en adviezen op over hoe je een specifiek probleem kunt aanpakken.

...leveren duidelijke antwoorden

Workshopleider Sander Datema die een tweetal sleutelvrouwen wegwijs maakte in het begeleiden van de workshops ‘Durf te vragen’, beloofde dat deelnemers naar huis gaan met minimaal 20 antwoorden op een vraag die zij aan de groep hebben voorgelegd.

Dit doel werd zeker gerealiseerd en de verbazing is groot over het feit dat men oplossingen krijgt aangereikt, die men zelf niet zo gauw zou bedenken. 

...en goede oplossingen

Deelnemers ontvingen aan het einde van de vraag- en antwoordsessie tal van ‘post its’ met goede oplossingen, adviezen en ideeën naar aanleiding van hun ingebrachte probleem of vraag, waar thuis rustig over nagedacht kan worden. De oplossingen worden juist niet in de groep besproken, zodat de ontvanger zelf kan ervaren en beslissen welk van de ideeën het meest geschikt is.

 

Ulla Nuess