Nieuws en verhalen
Blog

Professionele Talentenbeurs trekt veel bezoekers

vrijdag, 30 juni 2017

27 juni 2017

Professionele Talentenbeurs trekt veel bezoekers

De populaire beurs die ook dit jaar weer in ‘de Hallen’ plaatsvond, had veel te bieden aan de bezoekers. 

In de grote, elegante ruimtes die bijzonder kleurrijk verlicht waren, werden bezoekers ontvangen door medewerkers met bloemenkransen op het hoofd, om de nek of elders op het lichaam gedrapeerd.

Tussen aanbieders en hun stallen waren gezellige zitgelegenheden geplaatst, zodat er op aangename wijze gesprekken gevoerd konden worden met geïnteresseerde bezoekers.

Allerlei doelgroepen: vrouwen, mannen, jongeren, ouderen en mensen met een beperking vonden naast betaalde banen,  werkervaringsplaatsen, stages en vrijwilligerswerk, ook cursussen, trainingen en andere ondersteuning op weg naar werk. Voor een verzorgd uiterlijk was ‘Dress for Succes’ en voor een goede kans op een baan waren de CV Dokters aanwezig.

Er zijn geen grenzen gezet aan het aanbod van kennis en creativiteit dat gevraagd wordt door vrijwilligersorganisaties, die de grootste groep aanbieders vormden. Er is onder andere vraag naar dierenverzorgers, ontwerpers van textielproducten, camerapersoneel, voorlezers, fietsenmakers en opvoedhulp.

Het toenemende aantal ZZP’ers  heeft ‘De Regeltantes’ in het leven geroepen, die bemiddelen tussen betaalde opdrachten die klanten bij hen plaatsen en ZZP’ers die zij vervolgens zoeken om de opdrachten uit te voeren.

Aanbieders van betaald werk waren in mindere mate aanwezig. Naast diverse uitzendbureau’s waren er bijvoorbeeld, Defensie, Media Markt en Mad Science Noord-Holland.  

Stichting ’Vrouwen Vooruit’ op zoek naar vrijwillige participatiecoaches, zette hun doel om vrouwen ‘in hun kracht te zetten’, daadwerkelijk kracht bij, in de vorm van een enorme hamer, ferm gehanteerd door Annemieke Winder Procescoördinator VrouwenAcademieWest, die spijkers (met koppen) in een boomstronk sloeg.

 

Ulla Nuess