Nieuws en verhalen
Blog

Boro* atelier zoekt jou!

dinsdag, 22 augustus 2017

Boro* atelier zoekt jou!

Ik ben op bezoek in het Boro* atelier in de Frederik Huyckstraat 26 in Amsterdam West. Lotje Terra en Cecilia Geraedts zijn de oprichters van het atelier.

Lotje: ‘Boro* atelier’ komt van het woord ‘boro’, dat staat voor de Japanse traditie: Verspil niets, (her)gebruik alles.’

‘Vanaf oktober 2016 zijn wij geopend. Mensen zijn welkom om kennis te maken met het Boro* atelier. Zij kunnen een kopje koffie komen drinken en ons en de andere werknemers ontmoeten. Iedere vrijdag kan per telefoon of e-mail een afspraak worden gemaakt om een bezoek aan ons brengen.’

Leerwerktraject

Het Boro* atelier is er voor mensen die graag weer willen gaan werken. Zij kunnen in dit gezellige, ruime atelier werkervaring op doen en mee doen aan een leerwerktraject met behoud van uitkering. Het traject is bedoeld voor mensen met een bijstandsuitkering, maar ook voor statushouders en voor de zogenaamde Nuggers (Niet uitkeringsgerechtigden). Kortom voor mensen die weer aan de slag willen. Mensen kunnen voor minimaal 16 uur aan het werk. Ze draaien mee in ons atelier en krijgen hierbij persoonlijke begeleiding. Ze leren naaien, zeefdrukken en natuurlijk textiel verven.
‘We zijn open van dinsdag t/m vrijdag. Het traject duurt gemiddeld een half jaar. We hebben een groot netwerk in de textielindustrie en we proberen mensen na afloop van het traject aan een passend bedrijf te koppelen. Het is wel fijn als mensen enige kennis van de Nederlandse taal hebben. Maar hier leren ze ook al doende de Nederlandse taal’, aldus Lotje.

Kennis maken met atelier

Lotje: ‘Wat leuk is, is dat we in het atelier natuurlijk geverfde baby producten maken. Die verkopen we later in de webshop. Deelnemers leren tijdens het traject o.a. boxkleden, slaapzakjes, slabbetjes, dekentjes en lakentjes maken.
‘Vandaag hadden we een kennismakingsworkshop. Deze wordt op 1 september a.s. herhaald. Het doel daarvan is dat mensen die een traject willen gaan volgen in aanraking komen met alle ambachten die in het atelier worden ingezet.’
Het product dat deelnemers tijdens de workshop hebben gemaakt, mogen ze mee naar huis nemen. Voor de kennismakingsworkshop op 1 september moet men zich wel aanmelden.
‘Wij hebben tot nu toe twee deelnemers die bij ons een traject volgden, kunnen bemiddelen.’ Ben je enthousiast geworden neem dan contact op met Lotje Terra op tel.nr.: 06-20011811 of mail naar; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

José Stolp