Nieuws en verhalen
Blog

Expeditie Westerpark High Tea

dinsdag, 22 augustus 2017

Expeditie Westerpark

De dames van High tea Zoet zijn weer gestart met het organiseren van leerzame en informatieve bijeenkomsten voor (geïsoleerde) vrouwen en moeders met kinderen.
In juni hadden ze samen met enkele actieve buurtbewoners een geslaagd Suikerfeest georganiseerd in buurt centrum De Horizon. Er waren ongeveer 60 vrouwen aanwezig die hun kinderen ook meegenomen hadden. Op 13 juli hadden de dames een fysiotherapeut en een voedingsdeskundige uitgenodigd om de vrouwen te informeerde over een gezond voedingspatroon. Voor vandaag hadden ze weer een inspirerende workshop van de Ondernemerskeuken op het programma staan. Enkele vrouwen hadden in verband met de vakantieperiode de kinderen meegenomen naar de bijeenkomst. De kinderen werden door een lieve dame met koekjes, limonade, kleurplaatjes en stiften opgevangen in een aparte ruimte.

Buikdansles

De vrouwen konden bij aankomst plaatsnemen aan een mooi gedekte high tea tafel waar er koffie, thee en diverse soorten koekjes gezet waren. Ze werden hartelijk welkom geheten door de high tea zoet dames en werden geïnformeerd over het programma. De bijeenkomsten beginnen altijd met het bewegen op muziek om elkaar op een leuke manier te leren kennen. Vandaag hadden ze een buikdanseres uitgenodigd om de deelnemers in de grootte gymzaal les te geven. De vrouwen deden allemaal enthousiast mee met het buikdansen en lieten zich meevoeren op de vrolijke en opzwepende ritmes van de dans. De vrouwen konden na de buikdansles weer plaats nemen in de ruimte met de high tea tafel die nu opgeruimd was.

Workshop de Ondernemerskeuken

De dames van de Ondernemerskeuken hadden ter voorbereiding van de workshop op de tafel verschillende tijdschriften lijm en scharen neergelegd en informeerde de vrouwen over de inhoud van de workshop. De naam van de Workshop heet Voed-je levenswerk en de vrouwen zouden een eigen Visionboard maken. Ter inspiratie lieten ze een voorbeeld van een Visionboard aan de deelnemende vrouwen zien.

“Een Visionboard”

Een Visionboard is een collage van beelden, tekeningen of foto’s die je doelen uitbeelden en het is persoonlijk en voor iedereen weer anders. Met een Visionboard krijg je de ruimte om na te denken over je doelen in het leven. Wat wil je bereiken? Wat zijn je wensen?
De dames van de Ondernemerskeuken deelde aan de vrouwen een A3 formaat en hand-outs met enkele voorbeelden van kenmerken, eigenschappen en kwaliteiten uit. Welke eigenschappen kenmerken jou? Het kwaliteitenkompas. De deelnemers gingen allemaal creatief aan de slag met het uitknippen van teksten en afbeeldingen uit de verschillende tijdschriften die op tafel lagen om een Visionboard te maken. Na afloop van de inspirerende workshop kregen de vrouwen de gelegenheid om op elkaar zelfgemaakte creaties te reflecteren.

High Tea

De vrouwen werden na de leerzame workshop uitgenodigd om in de ruimte waar de kinderen waren plaats te nemen. In de ruimte hadden de high tea dames een tafel gedekt waar verschillende lekkernijen en vers fruit op stond. De hapjes waren door Aachia gemaakt een Sleutelvrouw en actieve vrijwilligster die na deelname van een workshop van de Ondernemerskeuken bij een High tea Zoet bijeenkomst geïnspireerd raakte om iets voor zich zelf te beginnen en dat is een kleine catering. De vrouwen genoten van de lekkere hapjes en gaven Aachia een hartverwarmend applaus als waardering.
De High tea Zoet dames hebben nu een korte vakantie en beginnen 7 september weer met het organiseren van leuke leerzame activiteiten.