Nieuws en verhalen
Blog

Buurtsafari

maandag, 18 december 2017

Vrijwilligerscommissie nodigt uit voor buurtsafari

De Vrijwilligerscommissie Amsterdam heeft op 30 november in buurtcentrum de Horizon een buurtsafari georganiseerd om tegenwicht te bieden aan de vluchtigheid van dagelijkse routine. Het is belangrijk dat iedereen bij het sociale verkeer wordt betrokken. Dat is precies wat de Vrijwilligerscommissie voor ogen had met de buurtsafari, een avond speciaal voor vrijwilligersorganisaties, buurtprofessionals, vrijwilligers en actieve buurtbewoners uit Amsterdam. Een avond om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen en deel te nemen aan een inspirerende workshop. De ongeveer 30 gasten werden door de commissieleden hartelijk verwelkomd met een drankje en heerlijke hapjes. Er heerste een gemoedelijke sfeer en er werden eerste contacten gelegd. Om 18.00 uur vond de officiële opening plaats door Lerone Tilborg, gastheer van de avond.

Workshop People Engagement

De workshop ‘People Engagement’ werd door trainer Hans van der Laan gegeven. Centraal stond ‘ontwikkeling van jezelf en het team’. Hoe kunnen vaardigheden en kennis optimaal worden ingezet om het beste uit jezelf te halen? Maar ook hoe motiveer je jezelf en je collega’s? Het was een interactieve workshop met diverse opdrachten waarbij deelnemers handvaten voor de toekomst kregen aangereikt. De inwendige mens kwam ook nu niet tekort, het buurtrestaurant zorgde voor warm eten.

De Vrijwilligerscommissie

Nu was het tijd voor de commissie om zich te presenteren en in te gaan op doelen en activiteiten. Gianni da Costa (voorzitter) en Alladin Lotfi (penningmeester/juridisch adviseur) namen het woord. ‘De vrijwilliger staat aan de basis van de participatie maatschappij. Zij zijn de echte helden van het sociale Amsterdam.’

De vrijwilligerscommissie komt op voor de belangen van vrijwilligers. De commissie is een belangenvereniging voor en door vrijwilligers en vormt de schakel tussen vrijwilligers en organisaties. De commissie wil het geluid van de vrijwilligers laten horen en de aandacht richten op het talent van vrijwilligers. Zij streeft ernaar zinvolle mogelijkheden te creëren om deelname van vrijwilligers aan de samenleving te bevorderen. ‘Een vrijwilliger die zijn of haar werk doet binnen eigen grenzen, ervaart meer plezier, krijgt energie en maakt de ander blij’, aldus de sprekers. Gianni en Alladin benadrukken de drie aandachtspunten van de commissie:

1- luisteren, 2- luisteren, 3- luisteren. Wanneer luisteren als reactie overgaat in luisteren om te begrijpen, ontstaat er echt contact, luidde de boodschap.

Volgend jaar wordt de vrijwilligerscommissie een stichting. De andere leden van de commissie zijn: Sharon Winter (vice-voorzitter/secretaris) Nustaida (ambassadeur), Audry Knott (procesbewaker).Wil je meer informatie over de commissie: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sharon Winter