Nieuws en verhalen
Blog

Viering internationale Vrouwendag 3 maart 2020 in de Tagerijn

donderdag, 05 maart 2020

Viering internationale Vrouwendag 3 maart 2020 in de Tagerijn
Op dinsdag 3 maart 2020 werd in de Tagerijn Vrouwendag gevierd. Van 09.00 tot 11.30 uur was er een gevarieerd programma. De ochtend is onder andere georganiseerd door Vrouwenfitnetwerk Tagerijn, ABC en Akros.
De feestelijkheden stonden in het teken van ‘Vrijheid in bewegen en leren! Benut je talenten!


De ochtend begon met een inloop in de receptiezaal waar ook koffie en thee werd gereserveerd. Na het openingswoord in de gymzaal werd door de gasten uitbundig gesport en gedanst. Alle circa veertig vrouwen deden actief mee. Om 10.00 uur werd er een film getoond over taallessen in de buurt.


Aandacht voor taallessen
Carmen werkzaam bij het Taal informatiepunt gaf informatie over taallessen en over andere activiteiten die het Taal informatiepunt aanbiedt. Zij is elke donderdag in de Tagrijn beschikbaar voor informatie. Bij het Taal informatiepunt kunnen vrouwen aankloppen om te horen waar ze terecht kunnen om beter te leren lezen en schrijven.


Om 10.15 uur was er een pitch van Annemieke Winder over de cursussen van Vrouwen Vooruit. Om 10.30 uur kon je lekkere soep eten in de keuken wat de meeste vrouwen ook deden. Verder was er een knutsel-inloop, waar bezoeksters met een ruim aanbod aan materiaal zelf fantasierijke kaarten konden maken.
Voor informatie over wat er allemaal te doen is in de Tagrijn kan men bij de receptie terecht.


José Stolp