Over VAW

Vrijwillige coaches ondersteunen vrouwen ten behoeve van hun ambities

Blik op Talent en de Vrouwen Academie West (VAW) werken samen om vrouwen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen dit samenwerkingsverband zet Blik op Talent, door middel van vrijwillige VAW-coaches, in op ondersteuning van vrouwen bij het verhelderen van hun ontwikkelvragen. De coach begeleidt hen bij het zetten van de benodigde stappen om verder te komen op het gebied van (vrijwilligers)werk, opleidingen, persoonlijke ontwikkeling en welzijn. De werkwijze sluit aan bij de mogelijkheden, behoeften en competenties van de vrouwen en helpt hen vooruit te kijken en zich te blijven ontwikkelen.

Het VAW-coachtraject is voor alle vrouwen in Amsterdam West die zichzelf graag willen ontwikkelen en behoefte hebben aan ondersteuning van een inspirerende coach. Er wordt gekeken naar wat jij wil en kan, wat jij nog wilt ontwikkelen, en wat jouw dromen en ambities zijn. Zo krijg jij 1 op 1 hulp bij het zetten van de volgende stap! Ook als je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt kan de VAW-coach je ondersteunen.

De VAW-coach

Wil jij een bijdrage leveren aan het waarmaken van iemands toekomst ambities/ werk, en tegelijkertijd aan je eigen coaching vaardigheden werken? Als VAW-coach ondersteun je een vrouwelijk coachee bij het waarmaken van haar dromen en ambities. Op laagdrempelige manier help je haar door bijvoorbeeld samen doelen op te stellen en een concreet stappenplan te maken. Werken aan hun zelfvertrouwen. Of door te ondersteunen bij een opleiding, het vinden van een stage -of werkervaringsplek of vrijwilligerswerk. Daarnaast bied je een luisterend oor.

Hoe ziet het project eruit?

Wanneer je je als coach of coachee aanmeldt, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Deze bestaat uit een persoonlijke kennismaking gericht op verwachtingen, talenten, persoonlijke ontwikkelvragen en aandachtspunten. Daarna volgt de matching en worden de coachee en de coach aan elkaar worden voorgesteld in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Indien de match succesvol is, gaat het koppel zelfstandig aan de slag en houden wij een vinger aan de pols door regelmatige contactmomenten. Een aantal keer per jaar komen de vrijwillige coaches bij elkaar tijdens training -en intervisiebijeenkomsten.

Meestal spreken de coach en coachee elke week of om de week af, gedurende een periode van een half jaar. Zo ontstaat er vaak een mooie vertrouwensband.

Voor meer informatie: Ellen Coppens - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Image by rawpixel.com on Freepik
Image by rawpixel.com on Freepik