Nieuws en verhalen
Blog

"Ladies High Tea"

dinsdag, 23 augustus 2016

‘Ladies High Tea’ in de Noorderkerk

 

Vier keer per jaar wordt er een Ladies High Tea georganiseerd in de Noorderkerk. Tine Visser (55) is samen met een actieve werkgroep de drijvende kracht achter dit evenement.

 

Hoe het begon...

Tine: ‘Mijn man en ik zijn zesenhalf jaar geleden uit Den Haag gekomen. Mijn man als predikant en ik kwam uit het onderwijs. Ik wilde als vrijwilliger de buurt betrekken bij de Noorderkerk en kwam op het idee een High Tea te organiseren. We hebben in de buurt geflyerd en er kwamen 15 vrouwen op af, terwijl we maar liefst 1500 flyers hadden uitgedeeld in de buurt. 

We zijn na drie keer gestopt met flyeren. De meeste mensen kwamen toen via mond op mond reclame en tegenwoordig plaatsen wij een stukje in de Echo.

 

Vele handen...

We hebben een werkgroep geformeerd die in eerste instantie bestond uit vijf vrouwen. De een was goed in de aankleding, de ander kon weer heel goed bakken en zo droeg ieder een steentje bij. Ons serviesgoed hebben wij via de kringloop en ons netwerk bij elkaar gescharreld. Het ziet er goed verzorgd uit. De eerste keer dat wij de High-Tea organiseerden was meteen een succes. Inmiddels komen er ruim 90 vrouwen op de High Tea.

De werkgroep is ook enorm uitgebreid en bestaat in totaal uit 18 vrouwen. Een aantal vrouwen dat deelnam aan de High-Tea wilde ook vrijwilliger worden.

 

Voor jong en oud

Wij zijn ook actief in zorgcentrum de Rietvinck. Van te voren neem ik contact op met de activiteitenbegeleidster van de Rietvinck om de High-Tea aan te kondigen. Een aantal bewoners van het zorgcentrum verheugt zich erg op dit uitje. Door deze activiteit komen mensen uit hun isolement en soms ontstaan er leuke contacten onderling. De High-Tea is voor jong en oud en trekt de ene keer wat jongere mensen en de andere keer een wat ouder publiek.

 

Het geloof...

Heeft de High-Tea ook een religieuze achtergrond?

Tine: ‘Wij wilden het laagdrempelig houden en niemand iets opleggen wat het geloof betreft maar wel iets delen van Gods liefde die voor iedereen geldt binnen en buiten de kerk. Ik schrijf daar een gedichtje voor wat aan het einde van de High-Tea in cadeauvorm meegegeven wordt.’

Hieronder een voorbeeld van zo’n gedichtje:

 

De zomers van vroeger

Van eindelos spelen

Een ijsje, sandalen

Je rok waait omhoog

 

De zee lokt, het strand

Wie weet naar Zandvoort

De zonneschijn vieren

Het kan niet op

 

Heimwee naar toen

Meer verlangen naar straks

Een oneindige zomer

Vol stralen van vrede

Genade, vergeving

En eeuwig geliefd.

 

De eerstvolgende High-Tea is op 16 september. Op de website van de Noorderkerk kan men zich aanmelden, wat wel raadzaam is, want wij willen graag van te voren weten hoeveel vrouwen er komen.

De website: www.Noorderkerk.org. Op de website is informatie te vinden over de High-Tea en andere activiteiten van de Noorderkerk’.

Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

José Stolp

Afbeelding galerij

Meer in deze categorie: « Expeditie Westerpark Kom Erbij Dag »