Nieuws en verhalen
Blog

Wijkleerschool West bij Blik op Talent

vrijdag, 03 november 2017

De Wijkleerschool West

25 bewoners uit Amsterdam (West) krijgen wederom de mogelijkheid om een startkwalificatie te behalen en dichterbij de arbeidsmarkt te komen. De opleiding (niveau 1 of niveau 2) is voorbereidend op werk of een vervolgopleiding.


Deelnemers kiezen tussen de richtingen:


-Zorg & Welzijn,
-Horeca en Verkoop,
-Facilitaire Dienstverlening en
-Bouwen & Wonen.


De opleiding

De deelnemers gaan minimaal één dag per week naar school en lopen minimaal twee dagen per week stage. Verder worden deelnemers individueel begeleid en zijn er extra Nederlandse taallessen. De opleiding wordt betaald door stadsdeel West.


Voorwaarden voor deelname zijn:


-woonachtig in Amsterdam West,
-geen startkwalificatie,
-23 jaar of ouder,
-sterk gemotiveerd,
-willen en kunnen minimaal één dag per week naar school en minimal twee dagen per week stage lopen. 


Samenwerking


De wijkleerschool is een unieke samenwerking tussen Blik op Talent en onderwijsinstelling ROC Top: het onderwijs vindt plaats op wijkniveau en de betrokken partijen versterken en verbinden hun expertise. Deelnemers volgen een maatwerktraject, dat past bij hun cognitieve capaciteit, persoonlijk ontwikkelperspectief en de doorlopende leerlijn.

Wilt u meer informatie over de wijkleerschool? Neem dan gerust contact op met Chaimae Ibn Abderahim Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 085-105 59 00