Nieuws en verhalen
Nieuws

Collectieve zorgverzekering 2024

donderdag, 16 november 2023

Ook in 2024 heeft de gemeente, samen met Zilveren Kruis, een Collectieve zorgverzekering voor Amsterdammers met een laag inkomen en weinig vermogen. Aanmelden kan vanaf 20 november tot en met 31 december 2023. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. 

Collectieve zorgverzekering in het kort

De gemeente betaalt mee aan de premie. De goedkoopste aanvullende verzekering is gratis. Op de andere aanvullende verzekeringen krijgt de klant korting. Bij aanvullende verzekeringen gaat het om vergoedingen voor onder andere de wettelijke eigen bijdragen, de tandarts voor de klant zelf, een beugel voor kinderen, fysiotherapie en kraamzorg. Tot slot: het eigen risico kan de klant gespreid betalen in 12 maanden.
Inloopspreekuur en telefonisch spreekuur
In december zijn er inloopspreekuren op verschillende plekken in de stad. Amsterdammers kunnen daar terecht met vragen over de Collectieve zorgverzekering. Ook kunnen ze hulp krijgen met aanvragen. Een afspraak is niet nodig. Bij een online aanvraag is wel een DigiD nodig. Er is ook een speciaal telefoonnummer van 20 november tot en met 29 december.
Hulp bij het kiezen van de juiste verzekering

De gemeente heeft 2 tools die helpen kiezen voor de juiste zorgverzekering. De verzekeringsvergelijker en de Pakketkeuzehulp. De eerste vergelijkt de Collectieve zorgverzekering met andere zorgverzekeringen. De klant ziet wat er vergoed wordt en wat de premie is. De Pakketkeuzehulp geeft advies welke van de 3 aanvullende verzekeringen van de Collectieve zorgverzekering het beste bij de klant past.
U vindt beide tools op www.Gezondverzekerd.nl/Amsterdam

Premie 2024
Zilveren Kruis heeft op 13 november de premies voor 2024 bekendgemaakt. De premies van Zilveren Kruis stijgen het minste van de grote zorgverzekeraars. Omdat de aanvullende verzekeringen van de Collectieve zorgverzekering dit jaar ook al goedkoper zijn dan vorig jaar, betekent dat een kleine stijging in totale premie per maand voor klanten in de AV1, en zelfs een daling voor klanten met AV2 en AV3.
Als u een DigiD heeft, ga dan naar www.Gezondverzekerd.nl/Amsterdam

Aanvragen zonder DigiD?
Bel 020 252 6061

Overstappen naar andere aanvullende verzekering

Klanten die al meedoen met de Collectieve zorgverzekering kunnen wijzigingen direct aan Zilveren Kruis doorgeven. Het telefoonnummer is 071 751 0033. Overstappen naar een ander pakket van de aanvullende verzekering kan tot en met 31 januari 2024.