Nieuws en verhalen
Nieuws

Fundraiser Libië en Marokko

maandag, 23 oktober 2023

8 oktober, de Horizon

Onder feestelijke begeleiding van het accordeon druppelen mensen langzaam binnen in de feestelijk met rood-wit aangeklede eetzaal van De Horizon. Vanavond wordt hier door de initiatiefnemers Billy en Isam een fundraiser georganiseerd om geld op te halen voor de slachtoffers in Libië en Marokko.

Billy vertelt dat hij aanvankelijk had bedacht om kleding in te zamelen voor de mensen daar, maar later te horen kreeg dat ze met geld meer zouden kunnen doen om de slachtoffers te helpen. Zo ontstond het idee een benefietdiner te organiseren.

Dankzij Billy, Isam en 12 vrijwiligers die allen vroeg waren begonnen (Isam stond om 10 uur 's ochtends in de keuken om voor te bereiden), is het prachtige bedrag van 650 euro opgehaald voor het Rode kruis. Ze serveerden een vol buurtrestaurant meerdere heerlijke gerechten en onbeperkte wijn.

Graag willen ze de sponsoren uit de Spaarndammerbuurt nogmaals in het zonnetje zetten, namelijk de Turkse en Marokkaanse groenteman, beide gevestigd aan de Spaarndammerstraat, Bakkerij Spaarndammer, Toko Welcome, Jumbo supermarkt en Mediterranean Buffet.

Ook zou de avond zou niet compleet zijn geweest zonder de prachtige muzikale begeleiding van Hasan Akmaz, Branco Markovic, Duleen van Gunsteren en Kerttu Keinänen.

Isabelle Kettner.